Beste billån

Tenker du på å bytte ut den gamle bilen med en nyere modell, så har du sikkert allerede tenkt over hvor du finner det beste billånet. Siden utvalget av banker og finansieringsselskaper er så stort som det er, så bør du innhente flere tilbud før du bestemmer deg. Det kan være en del penger å spare ved å velge det riktige lånet.

Vær nøye med å velge låneform

Det er flere måter for hvordan du kan finansiere den nye bilen din, du kan f.eks. søke på nett. En måte er å bruke forhandlerens finansieringsselskap, som ofte er bilmerkets eget selskap. Skal du kjøpe en Ford, så vil du ofte få et tilbud fra Ford Finans. Ulempen er at du må stille med en egenkapital på 35 % når du velger denne løsningen. Det er lovbestemt at bilforhandlere kun har lov til å tilby 65 % av finansieringen.

En annen og populær mulighet er å legge lånet sammen med boliglånet. På den måten har du alt samlet og slipper å betale ekstra gebyrer på et nytt billån. Mange har friverdi i boligen sin og kan ta opp et ekstra lån til en lav rente. Da slipper du med samme rente som boliglånet ditt, men du bør betale ned på det ekstra lånet i samme takt som bilen mister verdi, slik at du ikke går og betaler på bilen lenge etter du har byttet den ut. Betaler du det ekstra lånet på 3-5 år, så vil du ha tjent på rentene i forhold til et vanlig billån.

Du kan selvsagt også velge banken din. Mange banker tilbyr en lavere rente på billån til sine gode kunder og kunder som er med i ulike fordelsprogrammer. Dette gjelder blant annet DNB Saga og Nordea Premium. Her får du tilbud om en lavere rente enn andre kunder. Du kan også få bedre lånetilbud om du f.eks. er medlem i NAF, OBOS eller Gjensidige.

De laveste rentesatser

Rentene variere en god del på billån og i forhold til hvor mye du betaler i egenkapital. Nedenstående rentesatser er satt opp ut fra om du betaler 0 %, 20 % eller 35 % i egenkapitalandel. Lånebeløpet er på kr 300 000 og med en nedbetalingstid på tre år. Rentesatsen er på lån hvor det ikke stilles noen krav i form av medlemskap eller lignende. Du kan derfor finne lån som er billigere, men dette forutsetter at du er medlem eller med i ulike fordelsprogrammer.

0% i egenkapital:

  • DNB og Eika Kredittbank – 6,35%
  • AS Financiering – 6,59%

20% i egenkapital:

  • Skandiabanken – 5,00%
  • DNB – 5,30%

35% i egenkapital:

  • DNB – 4,52%
  • Handelsbanken – 4,92%